Veel gestelde vragen

Bij Duurzaam Kozijn Nederland krijgt u standaard 15 jaar garantie op uw kunststof kozijnen. Deze garantie is onder andere voor het verkleuren en vervormen van kunststof profielen. Door de uv-afwerklagen op moderne kunststof kozijnen gaan de kozijnen overigens zonder problemen veel langer mee zonder te verkleuren. Weer en wind hebben dus ook na 15 jaar geen invloed op de staat van uw kunststof kozijnen.

De prijsverschillen bij identieke merken en types lopen bij verschillende leveranciers op tot wel 60%. De marges die de verschillende bedrijven hanteren lopen sterk uiteen. Duurzaam Kozijn Nederland gaat uit van redelijke marges, geen (te) dure panden en andere onnodige kosten. We kunnen hierdoor de kosten voor u als klant ook laag houden. Dankzij onze werkwijze hebben we een grote kring van tevreden klanten, die ons graag aanbevelen binnen hun vrienden en familie. Op de lange termijn hebben we dus meer klandizie dan partijen die hoge marges rekenen.

Ja, ook dat regelen we voor u. We slijpen een stuk van uw muur weg om er een groter kozijnelement in aan te brengen. In geval van een dragende muur moet er een latei gemonteerd worden om de sterkte van de constructie te waarborgen. Voor meer informatie en/of een prijsopgaaf kunt u contact opnemen met één van onze verkoop-adviseurs.

Ja, ook die leveren we. Naast kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien maken we ook graag een offerte voor rolluiken, screens of een zonnescherm. Ook hierbij is de montage inbegrepen in het voorstel

Ja, dat kan. Kunststof kozijnen draaien naar binnen, wat handig is voor insectenhorren. Via Duurzaam Kozijn Nederland bestelt u op maat gemaakte horren mee. Deze klikt u aan op de binnenkant van het kozijn. De hor zit aan de buitenkant van het raam, tussen het kozijn en het draairaam. Insecten krijgen geen kans en u opent de ramen voortaan altijd zonder dat de horren in de weg zitten.

Als u onze indicatieve offerte ondertekent, sturen we één van onze technisch specialisten bij u langs. Hij meet de situatie op de millimeter, zodat de kunststof kozijnelementen op maat besteld kunnen worden. De fabriek gaat aan de slag en we informeren u over de productietijd. Zodra we alle kunststof kozijnen, deuren en andere elementen bij ons binnen hebben maken we een afspraak voor de montage met u.

U kunt tot wel 25% op uw stookkosten besparen dankzij nieuwe kunststof kozijnen met HR++ beglazing. Het is een investering die u al snel terugverdient doordat u minder hoeft te stoken.

Kunststof kozijnen maakt u eenvoudig schoon met een spons en een sopje van autoshampoo of groene zeep. Hierdoor ontstaat er een beschermlaagje op het kunststof, waardoor het vuil afstoot. Gebruik nooit chemische middelen omdat deze het kunststof aantasten. Om het kunststof zo min mogelijk te belasten raden we u aan om de kozijnen niet schoon te maken als het heel zonnig is. Over water dat in de kozijndelen terecht komt hoeft u zich geen zorgen te maken, dit wordt via afwateringskanalen vanzelf afgevoerd naar buiten.

Afgezien van 1 of 2 keer per jaar schoonmaken hoeft u weinig aan uw kunststof kozijnen te doen. Eventueel kunt u de scharnieren 2 keer per jaar smeren met wat kruipolie. De sluitrubbers kunt u 2 keer per jaar invetten zodat ze soepel blijven en niet inscheuren.

De levertijd van onze Schüco kozijnen bedraagt ca. 4-6 weken na ontvangst van een getekende opdrachtbevestiging. De levertijd is afhankelijk van type kozijnen, kleuren en hoeveelheden.

Meestal worden er op een dag 2 tot 3 kunststof kozijnen gemonteerd en afgewerkt. Deze hoeveelheid hangt af van de grootte van de elementen. Als onze technische specialist bij u komt meten kan hij een inschatting maken van de duur van de werkzaamheden bij u thuis.

Het hang- en sluitwerk is zeer belangrijk. Goede kunststof kozijnen voldoen ook wat betreft hang- en sluitwerk aan de eisen die worden gesteld door Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) en het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Dit hang- en sluitwerk is getest op duurzaamheid en inbraakwerendheid. Goed hang- en sluitwerk kan u bovendien nog een korting op uw inboedelverzekering opleveren. Daarnaast is het bij kunststof kozijnen ook belangrijk dat beslag van hoogwaardige kwaliteit wordt gebruikt om uitzakken te voorkomen. Modern glas als HR++ ramen is namelijk erg zwaar en als de scharnieren in uw kunststof kozijnen uitzakken krijgt u last van klemmende ramen of deuren.

Absoluut. We hebben een team van ervaren monteurs in dienst die elke keer weer prachtige kunststof kozijnen monteren. Bij grote drukte maken we gebruik van onderaannemers die stuk voor stuk zijn geselecteerd op kwaliteit, klantvriendelijkheid en vakmanschap. De montage wordt dus altijd uitgevoerd door ervaren vakmensen. Duurzaam Kozijn Nederland blijft ten alle tijden uw aanspreekpunt.

Nee, afwerking is (indien gewenst) bij de prijs inbegrepen. Na het monteren van uw kunststof kozijnen brengen we aan de binnenkant hout gelakte of kunststof afwerklijsten aan in wit (RAL9010) of crème-wit (RAL9001). Na montage hoeft u de kozijnen dus alleen af te doen met een sopje. U kunt er wel voor kiezen om uw kozijnen zelf af te werken en zo op de kosten te besparen. Informeer vooraf wat dat in uw geval aan besparing oplevert.

We raden u aan om ook boven HR glas te plaatsen. Dat u beneden HR glas heeft, zorgt ervoor dat u zo min mogelijk warmte verliest via de ramen in uw woning. Maar aangezien warme lucht stijgt verliest u boven veel warmte als u daar geen geïsoleerd glas heeft. Dit zorgt voor onnodige stookkosten.

In principe draaien alle kunststof kozijnen naar binnen toe.

Uitzonderingen zijn kunststof achterdeuren, schuurdeuren en speciaal naar buiten draaiende ramen, informeer naar de mogelijkheden.

Load More