HR beglazing.

Een innovatieve kijk op isolatie.

Wij kiezen voor het nieuwste HR++ glas!

Onze kozijnen komen standaard met de nieuwste HR++ beglazing, maar wat is HR++ beglazing nou precies en wat betekent dit voor uw woning? Wij horen vaak mensen zeggen; maar ik heb al dubbel glas! Wij zullen hieronder een korte uitleg geven wat HR++ beglazing nou precies inhoudt en wat voor een meerwaarde dit kan hebben in het isoleren van uw woning.

In tegenstelling tot standaard dubbel glas, word HR++ beglazing in de spouw (tussen de beglazing) opgevuld met argon gas en de binnenkant van de beglazing voorzien van een speciale warmte reflecterende coating. Dit zorgt ervoor dat in de winter de warmte beter word vastgehouden en in de zomer de koele lucht beter word vastgehouden. 

Waarom kiest u voor HR++ Glas?

Hiernaast ziet u een afbeelding die een vergelijking geeft van diverse beglazing en wat voor een effect het geeft. Standaard dubbele beglazing, vaak ouder dan 10 jaar, kan tegenwoordig niet meer de norm van isolatie bieden. U kunt als gemiddeld huishouden tot wel €500,- per jaar besparen op energie!

Hieronder ziet u een afbeelding die een vergelijking geeft van diverse beglazing en wat voor een effect het geeft. Standaard dubbele beglazing, vaak ouder dan 10 jaar, kan tegenwoordig niet meer de norm van isolatie bieden. U kunt als gemiddeld huishouden tot wel €500,- per jaar besparen op energie!

Wat is Argon gas?

Argon is een kleur- en geurloos edelgas dat het op twee na meest voorkomende gas in de atmosfeer is. Argon gas is het meest gebruikte gas in isolerend glas. Het is dikker dan gewone lucht, waardoor het beter isoleert. De algehele U-waarde kan met argon gas tot wel 16% verbeterd worden. Er bestaat ook isolatieglas dat is opgevuld met lucht, maar dit isoleert zodanig minder dat dit geen HR (Hoog Rendement) genoemd mag worden.

Wat betekent de U – waarde in beglazing?

Deze vraag krijgen we erg vaak. De U-waarde (Watt/m2K) geeft de hoeveelheid warmte aan die het isolerende glas per vierkante meter binnenlaat. Dat betekent dat een lagere U-waarde minder warmte doorlaat en daardoor een veel betere isolatie geeft. In de zomer houdt het de warmte buiten en in de winter houdt het de warmte binnen. De U-waarden van glas variëren van 5,8 tot 6 voor enkel glas tot 0,5 tot 0,9 voor driedubbel of triple glas (HR+++). Tussen HR++ (dubbel) en HR+++ (triple) zit qua isolatie weinig verschil. Wij adviseren vaak triple als u bijvoorbeeld aan een drukke straat woont waar veel verkeer langs komt. Dus het heeft voornamelijk meerwaarde als het gaat om geluidswering.

Subsidie op beglazing.

Wilt u in aanmerking komen voor subsidie op uw beglazing, dan moet u aan het volgende voldoen. U dient minimaal 8m² isolerend glaswerk in u woning te laten plaatsen met een minimale U-waarde van 1,3. HR++ beglazing voldoet dus aan deze eis.

Uw voordelen.

Wilt u weten hoeveel u gemiddeld kunt besparen?