Hoe hou je het huis koel tijdens een warme zomer? Ga voor een slimme én energiezuinige oplossing. Houd overdag de warmte zoveel mogelijk buiten: doe de zonwering omlaag en sluit de ramen, buitendeuren en gordijnen. Later op de avond, ‘s nachts en vroeg in de ochtend is het buiten juist koeler: dan gooi je de ramen open.

Behalve zonwering en de boel open gooien, helpt het ook om je huis goed te isoleren. Met goede isolatie in het dak, buitenmuren en gevelopeningen hou je warmte ‘s zomers beter buiten. In de winter blijft de warmte juist binnen en profiteer je van een lagere energierekening.

Tip 1 Zonnewering

Installeer zonwering aan de buitenkant van je woonkamer en slaapkamers. Doe overdag de zonwering omlaag en sluit de gordijnen: zo hou je de warmte buiten.

Tip 2 Ramen en deuren dicht

Hou ramen en deuren overdag dicht. Dat voelt misschien raar, maar door open ramen en deuren stroomt de warmte juist naar binnen. Blijf wel ventileren voor gezonde lucht in huis. Een optie hiervoor zou zijn om ventilatie roosters in uw kunststof kozijnen te plaatsen.

Tip 3 In de avond laten luchten

Zet ‘s avonds laat, ‘s nachts of vroeg in de ochtend alle ramen tegen elkaar open, zodat het lekker doorwaait en de koele lucht je opgewarmde huis weer afkoelt.

Tip 4 Isolatie

Goede isolatie van je dak, spouwmuren, Isolatieglas en kozijnen houdt in de zomer de warmte beter buiten. Neem voor meer informatie hierover contact op met onze klantenservice. Wij staan klaar om u verder te adviseren.

Tip 5 Laat planten uw woning verkoelen

Van een plat dak kun je een groen dak maken. De plantjes zorgen voor verkoeling en je kan het goed combineren met zonnepanelen en dakisolatie. Planten tegen de gevel en bomen rond het huis houden je huis ook koeler.

Tip 6 Airconditioning

Het is tegenwoordig niet meer zo gek om te gaan kijken naar airconditioning met de steeds warmere zomers. Daarnaast is airconditioning ook een goede optie om te besparen op energie in de winter. Een eenmalige investering waar u lang plezier van heeft. Zorg er wel voor dat uw woning eerst goed geïsoleerd is.

Bent u benieuwd naar wat kunststof kozijnen en HR++ beglazing voor uw kunnen betekenen m.b.t. isolatie neem dan snel contact op. Wij bieden u gratis advies voor uw woning.