Jaarlijks worden er landelijk gemiddeld 30.000 inbraakpogingen gedaan. Inbraak is daarom niet voor niets de grootste angst van menig woning-eigenaar. Nou is de vraag welke preventieve maatregelen u kunt nemen om inbrekers geen enkele kans te geven uw woning binnen te dringen. In deze blog zullen wij dieper ingaan op de voordelen die kunststof kozijnen met zich meebrengen met betrekking tot inbraak preventie.

Waarom helpen kunststof kozijnen tegen inbraak?

Kozijnen staan er om bekend dat zij natuurlijk onderhoudsvriendelijk zijn, besparen op energie en zorgen voor betere geluidswering. De meeste mensen weten niet dat dit ook kan zorgen voor inbraak preventie. Nog een extra pluspunt dus! Onze kozijnen zijn erkend door het Politie keurmerk Veilig Wonen. U kunt uw woning tot wel 80% beter beveiligen met een gecertificeerd veiligheidsslot, veiligheidsbeslag en veiligheidscilinder. Onze kozijnen zijn standaard voorzien met SKG sloten, cilinders en beslag. Het SKG keurmerk staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Zij onderzoeken of hang- en sluitwerk voldoet aan de eisen om veiligheid te kunnen garanderen. Zij testen het op sterkte en duurzaamheid.

Hieronder vind u nog 8 tips om inbraak tegen te gaan:

  1. Sluit altijd uw ramen en deuren goed af als u van huis gaat.
  2. Gaat u op vakantie? Zorg dan altijd dat er licht brand in en rondom het huis.
  3. Berg kostbare bezittingen op en houd ze uit het zicht.
  4. Licht uw buren in dat u een langere tijd weg bent.
  5. Zorg ervoor dat er geen ladders in het zicht staan.
  6. Schaf een beveiligingscamera aan en/of alarm systeem.
  7. Zet niet openbaar op social media dat u op vakantie gaat.
  8. Zorg voor SKG gecertificeerd hang- en sluitwerk.

Wilt u graag meer informatie hierover? Neem dan kosteloos contact op. Wij staan klaar om u verder te helpen. Kijk op deze pagina voor meer informatie over kunststof kozijnen.