In Nederland zijn we steeds meer bezig met verduurzamen. We gaan steeds meer voor groene energie, eten steeds vaker biologisch en zijn steeds meer milieu bewust. We kunnen zeggen dat we erg duurzaam bezig zijn. Maar toch, vergeten de meeste mensen dat het allemaal bij hun thuis begint. De gemiddelde Nederlander is tegenwoordig actief bezig in hoe zij hun woning kunnen optimaliseren met betrekking tot isolatie en het energieverbruik omlaag kunnen halen. Maar waar begint u nu eigenlijk? U kunt ervoor kiezen om uw woning van het gas af te krijgen door warmtepompen, zonnepanelen laten plaatsen en isolatie van de spouw en/of vloeren. Niet iedereen weet dat de meeste energie verloren gaat door de gevelopeningen. Anders gezegd de kozijnen, deuren en beglazing. U krijgt dan de vraag, waar moet ik dan voor kiezen? Ga ik alleen de beglazing vervangen of ga ik voor een combinatie met kunststof, hout of aluminium?  

Waarom kiezen mensen voor kunststof kozijnen?

Over de jaren heen kiezen steeds meer mensen voor kunststof kozijnen met HR++ beglazing. Dat is natuurlijk niet voor niets, omdat kunststof qua design en innovatie er flink op voorruit is gegaan. Daarnaast scheelt het ook weer een heel groot deel in de kosten van het onderhoud. Nooit meer schilderen dat is toch super! Een gemiddeld schilderbedrijf brengt al gauw 3000 – 4000 euro in rekening voor de gehele woning en dit dient u gemiddeld om de 5 jaar te doen. Nou dat is een flinke kosten post op de lange termijn. Kunststof haalt dit kostenplaatje geheel weg. Naast dat het natuurlijk onderhoudsarm is, gaat u er ook op voorruit in geluidswering, isolatie en inbraakbeveiliging. Onze kozijnen zijn bijvoorbeeld erkend met het politiekeurmerk veilig wonen. Kunststof draai-delen en deuren zijn veel steviger en sterker dan houten varianten. Dit geldt voornamelijk voor het hang- en sluitwerk.

Op het gebied van duurzaamheid is het al duidelijk dat u geen chemische maatregelen meer hoeft aan te brengen op de woning, door niet meer te schilderen. U draagt ook bij aan natuur en milieu, omdat er geen bomen meer gekapt hoeven te worden voor de productie van uw kozijnen. Daarnaast zijn kunststof kozijnen in tegenstelling tot houten kozijnen recyclebaar! Ligt u smaak toch meer bij houten kozijnen, dan is dat geheel uw eigen keus.

Wilt u duurzaam wonen in Nederland, maar weet niet of kunststof kozijnen met HR++ beglazing een goede investering kan zijn? Neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag verder.