Verduurzamen van woningen is tegenwoordig hot topic en dat is niet voor niets. Waar moet je aan denken? Wat kost het? Steeds meer woning-eigenaren kijken of zij dit kunnen besparen op bijvoorbeeld energie doormiddel van verduurzaamheidsmaatregelen toe te passen op hun woning.

De meeste mensen kijken hierbij naar zonnepanelen, spouwmuur- en vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie etc. Uiteraard zijn dit goede investeringen, maar isolatie begint vaak bij de gevelopeningen, oftewel uw kozijnen, deuren en beglazing. Het is welbekend dat kunststof kozijnen inclusief HR++ beglazing onder de duurdere investeringen vallen. Het is geen goedkope investering, maar op de lange termijn de investering meer dan waard.

Isolatie of zonnepanelen

U kunt er voor kiezen om over te gaan op zonnepanelen, maar als uw woning niet goed geïsoleerd is zult u het rendement en voordeel er nooit uithalen. Dus zoals eerder vermeld begint het met de isolatie. Bij kunststof kozijnen is natuurlijk niet alleen isolatie een pluspunt. Hiernaast gaat u er ook op onderhoudskosten flink op voorruit. U hoeft nooit meer te schilderen! Dit bespaart u al snel zo’n 3000 – 4000 euro per 5 jaar. Onze kozijnen dragen ook het politiekeurmerk veilig wonen, dus kunststof heeft in tegenstelling tot houten kozijnen een betere beveiliging voor inbraak. Dit zit hem voornamelijk in het verstevigde hang- en sluitwerk.

Duurzame woning

Tegenwoordig willen de meesten mensen een huis kopen die al aan de standaard norm voldoet betreft verduurzaming, dus mocht u uw huis verkopen kunt u ook een mooie waarde verhoging verwachten. Dit is uiteraard afhankelijk van de huizenmarkt in uw regio. Al met al gaat het ook om het comfort die kunststof met zich meebrengt. Alle draai-delen worden standaard ingedeeld met draai-kiep ramen die het mogelijk maken om uw eigen ramen makkelijk te wassen. Daarnaast krijgt u bij ons standaard horren, die u in het kunststof profiel kunt klikken. In de zomer kunt u heerlijk uw raam openzetten zonder last te hebben van ongedierte dat uw woning binnen dringt.

Wilt u meer informatie en/of bent u benieuwd of dit een goede investering voor uw woning kan zijn? Maak dan gewoon eens kosteloos een afspraak met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend advies gesprek. Zij brengen uw woning deskundig in kaart en bespreken de wensen en mogelijkheden. Aan de hand hiervan weet u gelijk waar u aan toe bent!