Waarbij je in december nog 120 euro pet megawattuur betaalde, betaal je er nu ongeveer de helft voor. Gelukkig zijn de prijzen niet meer zo hoog als in augustus, waarbij het punt was bereikt van zo’n 300 euro. De prijzen die worden gehanteerd door energiemaatschappijen richting particulieren zijn een vertaling van de dalende groothandel tarieven.

Stap over naar een andere leverancier

Het eerste energie bedrijf die de stap gaat maken om onder het plafond te gaan zitten voor nieuwe klanten is bekend. De verwachting is dat nu andere energie bedrijven gaan volgen. Het is binnenkort weer interessant om de meest voordelige leverancier te kiezen. Bijv. bij Budget Energie betalen nieuwe klanten vanaf vandaag 1,39 euro per kuub gas en 0,39 euro per kilowattuur. De prijsplafondtarieven zijn 1,45 euro en 0,40 euro. Hoeveel het huidige klantenbestand gaat betalen word pas eind deze maand bekend gemaakt.

Ga voor isolatie mogelijkheden voor uw woning

Dat zo’n grote stijging van de energieprijzen had kunnen plaatsvinden had niemand kunnen bedenken. Nu dat de prijzen weer recht trekken, is het juist interessant voor veel huishoudens om hun woning optimaal te gaan isoleren. Waar moet je dan precies aan denken? In de meeste woningen gaat de meeste energie verloren door gevelopeningen, muren, dak of vloer. Van de vier zijn het toch de gevelopeningen die hier het minst op scoren. Glas is over het algemeen dun en houten kozijnen ademen veel. Dit is uiteraard afhankelijk van het soort hout.

Wilt u toch de keuze gaan maken om uw woning te voorzien van betere isolatie, dan kunt u ervoor kiezen om over te gaan op kunststof kozijnen in combinatie met HR++ beglazing. Lees meer over kunststof via deze link. Deze investering kan ervoor zorgen dat u op jaarbasis honderden euro’s bespaard en hiernaast ongelooflijk veel kosten bespaard op het onderhoud. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Maak een afspraak. Wij plannen een vrijblijvend gesprek met u in om alles van A tot Z uit te leggen.