Isolatie, zonnepanelen of HR++ beglazing. Wie wil dat nou niet? Inwoners van gemeente Dinkelland krijgen hier nu subsidie voor. Een initiatief vanuit de gemeente om inwoners te helpen om zijn of haar woning te verbeteren.

Alle inwoners kunnen nu het voordeel halen uit het gezamenlijk inkopen van isolatiemateriaal en zij kunnen nu extra subsidie krijgen om maatregelen te nemen, waaronder kunststof kozijnen met HR++ beglazing.

Samen inkopen

Om het aantrekkelijker te maken heeft de gemeente gezegd dat zij gezamenlijk gaan inkopen voor alle inwoners. Dit is nodig om in de toekomst de regio van het gas te krijgen en te besparen op het energie verbruik. Natuurlijk moet het betaalbaar blijven voor iedereen en is daarom dit initiatief gestart. Inwoners zullen hier op de korte termijn bericht over krijgen. Doordat er samen word ingekocht, ontvangen de inwoners goedkopere offertes op isolatie materiaal, warmtepompen en zonnepanelen. Willen de bewoners andere maatregelen zoals kunststof kozijnen met HR++ beglazing, dan krijgen zij hier een x bedrag voor als zijnde subsidie. Voor meer informatie hierover adviseren wij u contact op te nemen met uw gemeente.

Isolatie

Wil je je woning dus gaan verduurzamen dan kun je je tot en met 15 oktober 2024 aanmelden om in aanmerking komen voor de subsidie. De gemeente verstrekt zelf 750 euro en dit komt bovenop de landelijk subsidie van het rijk. Meer informatie hierover kunt u vinden op ISDE.nl. Zoals eerder vermeld is deze subsidie geldig op allerlei maatregelen, van kunststof kozijnen met HR++ beglazing tot aan spouw- of vloerisolatie.

Heb je vorig jaar na 1 oktober 2022 verduurzamende maatregelen uitgevoerd, dan kan deze met terugwerkende kracht ingediend worden. Wilt u meer advies over subsidie op kunststof en HR++ beglazing, neem dan even contact op. Wij staan klaar om u verder te helpen.

Duurzaam Kozijn Nederland