Verduurzamen! Het word overal van de daken geroepen en de gemiddelde Nederlander is tegenwoordig dan ook druk om zijn of haar woning zo goed mogelijk te verduurzamen.  Nou is het niet alleen de particuliere markt die vraagt om de nodige renovatie mogelijkheden. Ook de zakelijke markt kijkt steeds meer naar de opties om op energie te besparen en/of het onderhoud aan zijn of haar pand te verminderen. Vorig jaar hebben wij een aanvraag gekregen van een BSO in Almere die dringend op zoek was naar een partij die bij hun alle kozijnen konden vervangen. Welgeteld 52 kozijnen inclusief de nieuwste HR++ beglazing, deuren en complete afwerking aan de buiten en binnenzijde. Dit was een klus waar Duurzaam Kozijn Nederland natuurlijk niet van weg liep! 

Voordat wij een klus aannemen gaat natuurlijk één van onze adviseurs langs bij de klant om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Daarnaast speelt het ook een rol in welk tijdsbestek zij dit willen doen en of dat überhaupt mogelijk is. Bij een bedrijf is in het geval van een renovatie dat het helemaal of voor een gedeelte dicht moet. Na afstemming met de eigenaresse van de BSO is er besloten deze klus in de Herfst vakantie te gaan starten. De foto’s hieronder schetsen een beeld van hoe de BSO er ervoor uit zag. Ongeacht dat het pand afstamt uit de jaren 90, heeft toch het weer en achterstallig onderhoud ervoor gezorgd dat de kozijnen het opgegeven hadden. Je kunt je dan ook voorstellen dat de kosten aanzienlijk hoog waren om dit gehele pand om de 5 jaar te laten schilderen. Nadat er akkoord was gegeven, gingen we aan de slag!

Een hele parkeerplaats vol! In totaal 52 kozijnen, deuren en beglazing stonden klaar om geplaatst te worden. Het waren natuurlijk geen kleine kozijnen. Dit waren super grote kozijnen die van de grond tot aan het plafond kwamen. Ook zie je nog een aantal flinke containers om al het oude materiaal netjes af te voeren. Hieronder een paar foto’s van de parkeerplaats.

We werden super vriendelijk onthaald door de eigenaresse en zijn van start gegaan! We hebben de klus aan gepakt met 4 ploegen (elk 2 man) die begonnen om stap voor stap de eerste kozijnen te verwijderen en te vervangen voor grote Schüco CT70 profielen die natuurlijk voorzien zijn van Semco HR++ beglazing. Hieronder een aantal foto’s waar je onze jongens aan het werk ziet met het uitzagen en vervangen van de kozijnen. Gezien de grote van de kozijnen kun je voorstellen dat deze de nodige kilo’s wegen. Hieronder zie je een duidelijk beeld van hoe groot de gevel opening was!

Op de foto’s hieronder is te zien hoe onze monteurs een kozijn door de bosjes tillen en vervolgens het kozijn voorzien van Compriband. Compriband, ook bekend als zwelband, is een voor gecomprimeerde tape die, na het aanbrengen, uitzet en opzwelt tot de ruimte eromheen gevuld is. Wij gebruiken dit product om de kozijnen te isoleren en regendicht te maken. Dit zet 3 tot 4 maal uit in tegenstelling tot zijn huidige dikte. De kunst bij het plaatsen van kozijnen is dat het kozijn en de gevel zoveel mogelijk op elkaar moeten aansluiten en dat het Compriband bijna niet zichtbaar is. Als het kozijn profiel in de gevelopening geplaatst is, word deze water pas gezet en vast geschroefd. Vervolgens word het glaswerk erin geplaatst en vastgezet.

Nadat alle kozijnen waren geplaatst, was het een kwestie van afwerken aan de binnenzijde om het geheel helemaal strak te maken. Bij het kozijn word een kunststof hoek plaat in het kozijn geklikt en als het ware als een L-vorm op de muur gezet. Nadat dit geplaatst is word deze zorgvuldig afgekit. Dit werk luistert zeer nauw en zoals te zien op de foto’s hebben wij zeer ervaren monteurs die dit prachtig hebben weten te doen. Afwerking aan de binnenzijde is bij ons standaard altijd wit. Dit is een veilige kleur, tijdloos en oogt ruim. Uiteraard staat de wens van de klant voorop en kunnen zij dit helemaal zelf bepalen. Waar nodig zijn er ook nieuwe kunststof vensterbanken aangebracht. Dit nemen wij altijd mee als dat nodig is. Soms kiest de klant ervoor om de huidige vensterbanken te behouden. Die keuze is uiteraard aan de klant zelf. De vensterbanken word ook netjes afgewerkt en gaan op als een geheel in het kozijn.

Wauw wat was het een flinke klus en onze jongens hebben ontzettend hard gewerkt om dit project te realiseren. Het waren lange dagen, maar een klus die zeker gezien mag worden als een stukje trots. We zijn tevens ook super dankbaar voor de gastvrijheid van de eigenaresse en het personeel! Alle kozijnen zitten er in, zijn afgewerkt en het eindresultaat mag er zeker zijn. Hieronder ziet u alle foto’s van hoe het uiteindelijk geworden is. Dankzij de nieuwe HR++ beglazing en de kunststof kozijnen van Schüco zullen zij flink op hun energie gaan besparen en hebben ze nauwelijks tot geen onderhoud meer. Wij wensen de BSO Speelmere heel veel plezier met de nieuwe kozijnen en deuren!

Heeft u ook een bedrijfspand en bent u opzoek naar een partij die uw pand kan voorzien van kunststof kozijnen inclusief HR++ beglazing en deuren? Neem dan contact op voor het maken van een vrijblijvend advies gesprek met één van onze adviseurs. Zij denken met u mee en zullen naar aanleiding van uw wensen met de beste oplossing komen die aansluit op uw pand.